Skip to main content

Alcaidesa Links Golf Resort

ALCAIDESA LINKS

Alcaidesa Links är den enda linksbanan i södra Europa som är en 18-håls, par 72 bana. Den invigdes 1992 och ritades av Peter Ellis och Clive Clark. Topografin av marken vid Alcaidesa bildas av en svag sluttning ner mot havet som avslutas på en vacker strand där de flesta av hålen ligger parallellt med stranden. Därför måste man ta hänsyn till vindarna från havet. Det som imponerar på besökarna är också den spektakulära utsikten över Medelhavet, Gibraltar och Afrika. Banans totala längd är 5 866 m.

Under 2011 utsågs Alcaidesa Links av den ansedda tidskriften Golf World som en av Europas 20 bästa linksbanor. Många turneringar har spelats på Alcaidesa Links såsom 2 PGA Andalusien 1993 och 1994, 1 PGA Spanien 1995 samt Ryder Cup Junior Match USA mot Europa 1997.

ALCAIDESA HEATHLAND

Alcaidesa Heathland består av 18 hål par 72, designad av den välkända förre Ryder Cup-spelaren och golfbanedesignern Dave Thomas. Denna bana erbjuder en mängd olika naturupplevelser allt från platå området (hål 1 till 5, 17 och 18) där banan har breda fairways och enastående utsikt över Medelhavet till området där hålen ringlar längs dalen mellan flera vattenhinder. Den totala sträckan är 6 373 m.

 

Karta