Skip to main content

Alicante Golf

Hotel Alicante Golf är beläget knappt 24 kilometer från El Altet Internationella flygplats med direktflyg från bl.a. Köpenhamn och Arlanda. Till staden Alicante är det endast ca 15 min färd. Här hittar allt du förväntar dig av en större stad vid havet – ljuvliga stränder, fantastisk mat, shopping och härliga promenader. Beläget i den södra delen av Valencia, ligger staden Alicante i mitten av bukten med samma namn. Med 315 000 invånare är det den näst största staden i Valencia området och huvudstaden i provinsen med samma namn. Läget vid Medelhavet ger Alicante ett privilegierat klimat som kännetecknas av milda vintrar och heta somrar med en genomsnittlig årstemperatur på över 18ºC och nästan 3 000 soltimmar per år.

Hotel Alicante Golf ligger på Playa de San Juan Alicante ca 800 m från stranden och nära hål 18 i Alicante Golf Club med direkt tillgång till golfklubbens reception med buggy. Det är omgivet av en stor trädgård samt affärer och sportområden endast ca 10 km från centrum av Alicante, dit man kan ta sig med spårvagn och ca 24 km från Alicante International Airport.

Video om hotellet: https://vimeo.com/157566565

Hotel Alicante Golf har 156 komfortabla rum utrustade med de faciliteter man förväntar sig av ett fyrstjärnigt hotell, alla med egen balkong eller terrass och de flesta med fantastisk utsikt över golfbanan. Hotellet har 2 swimmingpooler (en inomhus och den andra utomhus), bastu, turkiskt bad, paddel bana och en skönhetssalong som erbjuder behandlingar (mot avgift). Restaurangen ”La Vaca de Baco” tillagar mat med färska ingredienser av högsta kvalitet. Köket är öppet hela dagen.

Ronda Comercial Alicante Golf

Bara ett stenkast bort från klubbhuset ligger Alicante Golf Shopping Center. Vackert inramat i landskapet och i Medelhavskaraktär är Ronda Comercial ett perfekt komplement efter golfrundan. Stort utbud med butiker, pubar, restauranger och caféer i en avslappnad och trevlig atmosfär.

Alicante Golf Club

Alicante Golf öppnades officiellt den 23 januari 1998 i en ceremoni med klubbens dåvarande ordförande Severiano Ballesteros och i närvaro av den dåvarande presidenten för den spanska golfförbundet Emma Villacieros.

Severiano Ballesteros utformade den spektakulära par 72 banan med en singulär layout av 6 par 3, 6 par 4 och sex par 5, vilket innebär att du aldrig spelar två på varandra följande hål med samma par i samma omgång, ett alternativ som gör spelet mycket mer varierat och underhållande och ger många möjligheter till en birdie.

Seve utformade 5 stora sjöar som påverkar 12 av de 18 hålen. Detta är en attraktiv utmaning för golfare på alla nivåer. Fakta: 18 hål, par 72, längd 6 057 m, invigd 1998.

Priser 2018

I priset ingår:

  • 5 eller 7 övernattningar i dubbelrum
  • 5 eller 7 frukostbufféer på hotellet
  • 1 greenfee varje dag på Alicante Golf
  • Golfbil (delad buggy)
  • Bokade starttider
  • Gratis tillgång till bastu, turkiskt bad, paddelbana & inomhus swimming pool

Tillägg:

  • Dubbelrum för enskilt bruk (enkelrum) kr. 250:- per natt
  • Andra golfrundan beroende på tillgänglighet bokas och betalas direkt på plats

Karta