Skip to main content

Golf Marbella

Santa Maria Golf and Country Club

Santa María Golf anses vara en av de bästa golfbanorna på Costa del Sol. Den är belägen mellan små dalar av pinjeträd och korkekar mindre än 200 meter från en av de bästa stränderna runt Marbella.
De första 9 hålen ritades av Antonio García Garrido och banan blev snart en av favoriterna för ett stort antal golfare. De andra 9 hålen invigdes i november 1996 och både erfarna golfare men även nybörjare anser att den är en av de bästa banorna på kusten. 18 hål, 4 870 m, par 70. Handicap män 28, damer 36. Från Hotel El Fuerte är det ca 11 km till Santa Maria golf.

Rio Real Golf Course

Rio Real är en trevlig parklandsbana med 18 hål belägen på en svagt kuperad terräng. Rio Real ligger intill Medelhavet med fairways som kantas av tall och palmer. Floden Real korsar banan flera gånger. Det 11:e hålet har en spektakulär tee, med utsikt över golfbanan och klubbhus. 18 hål, 6 077 m, par 72.  Handicap män 28, damer 36. Från Hotel El Fuerte är det ca 5 km till Rio Real Golf.

La Quinta Golf & Country Club

La Quinta är designad av den trefaldige världsmästaren och Ryder Cup-vinnaren Manuel Piñero. Den är en av de mest attraktiva banorna i området som är tillgänglig för alla nivåer av spel. La Quinta har 27 hål, uppdelat på 3 nio håls banor, som är helt integrerade i ett fantastiskt naturlandskap av exceptionell skönhet, från vilket man kan betrakta Marbella och Medelhavet och bergen som omger golfdalen Benahavís. Bana A: San Pedro, 9 hål, 2 884m, par 35. Bana B: Rhonda, 9 hål, 2 718m, par 35. Bana C: Guadaiza, 9 hål, 3 331m, par 36. Handicap män 28, damer 36. Från Hotel El Fuerte är det ca 14 km till La Quinta.

Valle Romano Golf Resort

Valle Romanos golfbana har skapats av Cabell B. Robinson, en av världens främsta golfbanedesigner. Robinson har formgivit en bana som är belägen inom det minst branta området på egendomen, som ligger på en höjd mellan 116 och 50 meter över havet. En av avsikterna med denna bana är att den ska passa alla typer av spelare, från dem med lägst handicap till dem med det högsta. För detta har man byggt i genomsnitt 5 tee-plattformar per hål och breda greener (på i genomsnitt 500 kvadratmeter, även om det också finns sådana på 1 000 kvadratmeter). Svagt sluttande, men mycket långa greener med en stor mängd flaggpositioner gör att varje hål på banan kan vara lätt eller fruktansvärt svårt. 18 hål, 5 868 m, par 71. Handicap män 28, damer 36. Från Hotel El Fuerte är det ca 35 km till Valle Romano

La Cala Resort

La Cala Golf är känt som det finaste golfkomplexet i Andalusien med tre spännande 18-håls mästerskapsbanor designade av Cabell Robinson och här finns den enda David Leadbetter Golf Academy i Spanien. La Cala Golf har varit värd för otaliga nationella och internationella golftävlingar och årliga golfevenemang. Golfklubben är en av de mest aktiva på Costa del Sol. Efter en lyckad runda lockar kanske klubbhusets restaurang eller Bar Laurel.

Campo Amerika. Spektakulär utsikt över Sierra de Ojén och Medelhavet. 18 hål, 6 009 meter, par 72

Campo Asien. Massor av utmanande hål, måste spelas. 18 hål, 5 925 meter, par 72

Campo Europa. En dramatisk bana men lättare för medelgolfaren. 18 hål, 6 014 meter, par 71

Handicap män 28, damer 36. Från Hotel El Fuerte är det ca 27 km till La Cala Resort.