Skip to main content

Golfbanor som ingår

Santa Clara Golf Club Marbella

År 2001 invigdes Santa Clara Golf Marbella – en 18-håls bana, par 71 designad av Enrique Canales Busquets och belägen på kort avstånd från Marbella. Santa Clara Golf Club anses av många som en av de finaste golfbanorna på Costa del Sol. Längs dess arton hål kan du njuta av en stimulerande och oförglömlig runda. Santa Clara Golf Club Marbella är en en tekniskt utmanande men rättfram och trevlig bana, breda fairways och öppna greener. Golfbanans höjdpunkt är ”Santa Clara Corner” som bildas av 12:e, 13:e och 14:e hålet, en perfekt kombination av par 4, 3 och 5, som kräver att golfaren att göra långa och noggranna skott. Driving Rangen är en av de bästa i Marbella. 5 878 m, par 71.

La Quinta Golf & Country Club

La Quinta är designad av den trefaldige världsmästaren och Ryder Cup-vinnaren Manuel Piñero. Den är en av de mest attraktiva banorna i området som är tillgänglig för alla nivåer av spel. La Quinta har 27 hål, uppdelat på tre 9-håls banor, som är helt integrerade i ett fantastiskt naturlandskap av exceptionell skönhet, från vilket man kan betrakta Marbella och Medelhavet och bergen som omger golfdalen Benahavís. Bana A: San Pedro, 9 hål, 2 884m, par 35. Bana B: Rhonda, 9 hål, 2 718m, par 35. Bana C: Guadaiza, 9 hål, 3 331m, par 36. Handicap män 28, damer 36.

Atalaya Golf Club – 36 hål

Atalayas charm och skönhet beror mycket på det faktum att banorna skapades redan 1968 långt innan de flesta andra golfbanorna anlades på Costa del Sol. Skicklig markpersonal har inte bara behållit kvaliteten på banorna under årens lopp men också skapat en perfekt atmosfär runt klubbhuset med vackra fontäner omgivna av blommor i vackra färger. De två magnifika 18-hålsbanorna Atalaya Old Course och Atalaya New Course har Sierra Blanca bergen som bakgrund och kantas av mogna eukalyptusträd, kaktusar, palmer och rosa och vita azaleor som fyller luften med en oförglömlig doft. Old Course designades av Bernard von Limburger, tysk Golf Championship vinnare som blev sitt lands finaste golfbanearkitekt med tiden. Med sina breda fairways och stora upphöjda greener ger denna mästerskapsbana en utmaning för golfare på alla nivåer. Elegant och mogen med spektakulär utsikt över det magnifika La Concha berget, är det den perfekta oasen av lugn på annars så livliga och pulserande Costa del Sol. Svagt sluttande fairways gör den till en idealisk bana för den genomsnittliga golfspelaren – men här finns riklig med bunkrar fyllda med ”marmolina” sand, snabba greener, frodig vegetation och fairways som kantas av olivträd, tall, kaktus och eukalyptusträd. Längd 5 860 m, 18 hål, par 72. Atalaya New Course erbjuder fantastisk utsikt över Medelhavet och Gibraltar och ses som en av de mest naturliga banorna på kusten. Banan skapades 1990 av Paul Krings och är en bana med mjukt böljande fairways och stora, snabba greener. Längd 5 142 m, 18 hål, par 71.

El Paraiso Golf Club

El Paraiso, en av de mest etablerade golfbanorna på Costa del Sol, designades 1973 av Gary Player. Belägen i den fridfulla dalen El Paraiso med det majestätiska berget ”La Concha” i norr och det glittrande Medelhavet i söder som bakgrund, så har El Paraiso ett avundsvärt rykte om sig, inte bara för att den tillhandahåller en av de bästa mästerskapsbanorna längs kusten (vilket gör att spelare kommer tillbaka om och om igen) men också för att den anses vara den vänligaste internationella klubben. Banans anläggning i denna vackra omgivning tillhandahåller tilltalande prövningar som samtidigt är utmanande och belönande för golfspelare i alla nivåklasser. El Paraiso är försedd med promenadvänliga fairways som sträcker sig mellan palmer och tallar, oleanders och olivträd, med slingrande bäckar och två praktfulla sjöar. Valet av klubba är viktigt och en skicklig touch på greenerna är oumbärlig för att bemästra utmaningarna. Banan med par 71 har en räckvidd på från 4 998 meter för damerna till 6 131 för mästerskaps tees, och är varje år värd för Andalusiens GPA Tour.

Valle Romano Golf Resort

Valle Romanos golfbana har skapats av Cabell B. Robinson, en av världens främsta golfbanedesigner. Robinson har formgivit en bana som är belägen inom det minst branta området på egendomen, som ligger på en höjd mellan 116 och 50 meter över havet. En av avsikterna med denna bana är att den ska passa alla typer av spelare, från dem med lägst handicap till dem med det högsta. För detta har man byggt i genomsnitt 5 tee-plattformar per hål och breda greener (på i genomsnitt 500 kvadratmeter, även om det också finns sådana på 1 000 kvadratmeter). Svagt sluttande, men mycket långa greener med en stor mängd flaggpositioner gör att varje hål på banan kan vara lätt eller fruktansvärt svårt. 18 hål, 5 868 m, par 71. Handicap män 28, damer 36.