Skip to main content

Golfbanor som ingår

Marbella Golf Club

Designad av den legendariske Robert Trent Jones Senior ligger Marbella Golf Country Club bara 5 minuters bilfärd från Marbella centrum och anses vara en av de bästa och mest utmanande golfupplevelserna på Costa del Sol. Klubbhuset erbjuder en elegant restaurang, konferensrum, pro-shop och här finns också en golfakademi med en utmärkt putting green och tre tennisbanor. De omgivande bergen, olivlundar och magnifik havsutsikt ger en fantastisk kuliss för restaurangen som erbjuder en innovativ meny med lokala säsongsbetonade färska ingredienser. Banan invigdes 1994 och upptar ett av de största kvarvarande grönområdena på Costa del Sol. Längd 6 000 meter, 18 håls linksbana, par 72.

Chaparral Golf Club

Chaparrals golfklubb ligger i en privilegierad och unik miljö på Solkusten, nära havet (700 meter från stranden) och är omgiven av en utbredd kanarisk tallskog och typisk medelhavsskog. Chaparrals golfklubb erbjuder golfare vad varje spelare är ute efter: en oförglömlig upplevelse. Det är den enda golfbanan på Solkusten med 6 par 5, 6 par 4 och 6 par 3. Den är inte alltför lång (5 800 meter) och har omväxlande hål som passar spelare på alla nivåer. Det är en utmanande bana som kräver både skicklighet och precision och den erbjuder utmärkta greens under hela året. Längd 5 800 meter, 18 hål, par 72, designad av Pepe Gancedo. Öppnades 2005.

Atalaya New Course

Atalayas charm och skönhet beror mycket på det faktum att banorna skapades redan 1968 långt innan de flesta andra golfbanorna anlades på Costa del Sol. Skicklig markpersonal har inte bara behållit kvaliteten på banorna under årens lopp men också skapat en perfekt atmosfär runt klubbhuset med vackra fontäner omgivna av blommor i vackra färger. De två magnifika 18-hålsbanorna Atalaya Old Course och Atalaya New Course har Sierra Blanca bergen som bakgrund och kantas av mogna eukalyptusträd, kaktusar, palmer och rosa och vita azaleor som fyller luften med en oförglömlig doft. Atalaya New Course erbjuder fantastisk utsikt över Medelhavet och Gibraltar och ses som en av de mest naturliga banorna på kusten. Banan skapades 1990 av Paul Krings och är en bana med mjukt böljande fairways och stora, snabba greener. Längd 5 142 m, 18 hål, par 71.

Alcaidesa Links

Alcaidesa Links är den enda linksbanan i södra Europa som är en 18-håls, par 72 bana. Den invigdes 1992 och ritades av Peter Ellis och Clive Clark. Topografin av marken vid Alcaidesa bildas av en svag sluttning ner mot havet som avslutas på en vacker strand där de flesta av hålen ligger parallellt med stranden. Därför måste man ta hänsyn till vindarna från havet. Det som imponerar på besökarna är också den spektakulära utsikten över Medelhavet, Gibraltar och Afrika. Banans totala längd är 5 866 m.

Los Arqueros Golf & Country Club

Los Arqueros Golf ligger bland Costa del Sols kullar och erbjuder fantastisk naturskön utsikt. Läget innebär att man har en spektakulär utsikt över de populära turistmålen Marbella och Puerto Banus. Golfbanan är designad av Spaniens största golfare, Severiano Ballesteros, som utformade banan på ett sådant sätt att det blandar sig harmoniskt med naturliga konturer och omgivningar i det lokala landskapet. Los Arqueros Golf är en utmanande bana som erbjuder golfaren en varierad layout där varje hål har sin egen distinkta egenskap och personlighet. Banan har också ett antal breda fairways som bjuder in dig att öppna axlarna och använda en stor driver! Faciliteter: driving range, padeltennis, squashbana, gym, restaurang, golf akademi, golfundervisning, mötesrum. Hål: 18, längd: 5,667 meter (Vit), 5 321 meter (Gul), 5 150 meter (Blå), 4 820 meter (Röd), Par: 71, designer: Severiano Ballesteros, invigd 1991.