Skip to main content

Chateau de la Begude, Opio-Valbonne

Mellan Cannes, Nice och Grasse ligger Chateau de la Bégude som en av juvelerna på Rivieran. I hjärtat av ett fantastiskt naturområde på 220 hektar och i skuggan av hundraåriga träd, inbjuder Château de la Bégude till lugn och avslappning. Den charmiga byggnaden dateras från 1700-talet. Det 4-stjärniga hotellet erbjuder 35 rum och sviter med luftkonditionering, satellit-TV, direkt telefon, DVD spelare, WiFi, minibar och värdefack. Gastronomisk restaurang ”La Begude” med utsikt över golfbanan samt traditionell restaurang ”Le Ciste” med terrass. Utomhus swimmingpool samt stor parkeringsplats.

Golf Opio-Valbonne & Golf de la Grande Bastide

Golf Opio-Valbonne (Château de la Begude)

Mellan havet och bergen är golfbanan anlagd över byarna Opio och Valbonne på 220 hektar mark. På den enda vägen mellan Grasse och Nice i slutet av 1700-talet blev La Begude ett nödvändigt stopp för dåtidens resenärer som använde fontänen för att ge sig själva och sina hästar vatten. Den vackra akvedukten bredvid tee-off vid det 16:e hålet användes för att förse slottet med drickbart vatten och för de naturliga odlingarna på domänen med jasmin, rosor och vinplantor. År 1964 projekterades en golfbana i detta fantastiska område. Arbetet leddes av skotten Donald Harradine som ansågs vara den kanske bästa golf designern. Hans europeiska stil var att integrera banan i den naturliga miljön. Anläggandet av Opio Valbonne Golf varade i över två år. Golfbanan täcker ett område på cirka sextio hektar. Donald Harradine bevarade den ursprungliga växtligheten med bl.a. ek, hackberry etc. Floden La Begude löper i naturliga kurvor längs banan kantad med hundraåriga olivträd.

Golf d’Opio Valbonne inbjuder till lugn och avkoppling bara femton minuters färd från den hektiska kusten. I hjärtat av ett område på 220 hektar mellan hav och berg har platsen ett unikt läge: både soligt och skyddat från vind. Bakom den vackra byggnaden från 1600-talet finns restaurangen med sin terrass med panoramautsikt över golfbanan. Här serveras en välsmakande lunch med traditionella rätter och raffinerad gourmet mat på kvällen.  18 hål | 5 782meter | Par73 | Arkitekt : Donald Harradine (1966)


Golf de la Grande Bastide

Beläget i hjärtat av regionen med parfymer strax norr om Cannes är Golf de la Grande Bastide helt integrerad med sin omgivning. Golfbanan erbjuder en fantastisk utsikt över Grasse, Opio och Chateauneuf de Grasse. Detta är ett verk av Robert Trent Jones mest begåvade elev, Cabell Robinson. Han föreställde sig en bana i amerikansk stil med stora fairways, sluttande greener, 7 vattenhinder och 80 bunkrar. Banan var speciellt anlagd för att anpassa sig till nivån på golfspelaren. Endast 5 929 m från bakre tee kräver det en viss precision för att undvika bunkrar. På det 4:e hålet måste du närma dig greenen från rätt vinkel för att undvika den hundraåriga eken som kastar sin skugga över hålet. Samma sak gäller för det 15:e hålet med den ö formade greenen. Greenen vid det 18:e hålet belönar spelaren med en vacker yta mellan den magnifika fontänen till vänster och den stora terrassen i klubbhuset till höger. 18 hål | 5 929 m | PAR 72 | Arkitekt: Cabell Robinson (1990)

Priser 2018

I priset ingår:

  • 4 eller 7 nätter i "de luxe" dubbelrum
  • 4 eller 7 frukostbufféer på hotellet
  • 3 eller 5 greenfee på Opio-Valbonne Golf Club (vid hotellet) eller på La Grande Bastide Golf Club
  • Bokade starttider efter era önskemål
  • Vägbeskrivningar och karta

 

Extra:

  • 1 greenfee per person gratis ankomstdagen (utöver de greenfee som ingår)

Karta