Skip to main content

Provence – La Bastide d’Eygalières

Vid den lilla staden Eygalières, omgiven av en grönskande trädgård, är denna ”bastide” ett utsökt litet hotell, idealiskt för att utforska Alpilles och landet runt Arles. Hotellet har en restaurang som erbjuder det ekologiska provensalska köket, som kombinerar lamm eller fisk med sydländska kryddor tillsammans med läckra grönsaker från regionen. Måltider serveras på terrassen eller i matsalen som är dekorerad i moderna nyanser av linne. Samma mjuka toner finns i de flesta rummen med utsikt antingen över Alpilles eller den typiska provensalska landsbygden. En liten terrass med utsikt över poolen är en idealisk plats att koppla av på med ett glas vin från trakten. För kyliga dagar finns liten lounge med öppen brasa. Alpilles är absolut ett av de ”måsten” som finns i Provence. Här finns den ännu otämjda naturen och stolt bevarade traditioner. Det förmedlar en bild av djupaste Provence, det autentiska Provence med sin stil och elegans. Detta är Provence med St Rémy de Provence och Baux de Provence … Detta är det land där författarna Alphonse Daudet och Frédéric Mistral verkade och där även Van Gogh, som bodde i St Rémy, inspirerades av dess ljus, dess solrosor och dess berömda cypresser. Staden Arles med sin berömda romerska arena ligger på endast 40 min färd från hotellet och till Västeuropas största floddelta Camargue med sina berömda flamingos, svarta tjurar och Camargue hästar är det ytterligare 40 min färd från Arles. Från flygplatsen Marseille Provence till hotellet är det 68 km vilket tar ca 45 min med bil.

Golfklubbar i området är

  • Golf de Servanes (15 km)
  • Golf du Domaine de Manville (20 km)
  • Golf Pont Royal (27 km)
  • Provence Country Club (28 km)
  • Golf Grand Avignon (30 km)

Golfbanor i området

GOLF DU DOMAINE DE MANVILLE

Karaktärsfylld golfbana designad av Thierry Sprecher och Anne-Laure Ricci. Här finns geometriska bunkrar som stöds av stenmurar, välformade greener, gräsbevuxna snarare än sandiga bunkrar, fairways kantade på tidigare fält med olivlundar och vattenhinder. En bra teknisk bana med stor mångfald i utformningen av varje hål. Med sina 5 502 meter passar banan varje spelnivå. Invigd 2014 – Arkitekter : Thierry Sprecher , Anne Laure Ricci. 18 hål | 5 502 m | PAR 71.

GOLF GRAND AVIGNON, Avignon

Ett par kilometer väster om påvarnas Avignon ligger golfbanan Grand Avignon. Det är en väldigt trevlig och variationsrik bana i mycket bra skick. Den är inte särskilt svår och hålen är ganska korta omgivna av sex sjöar. Fairways är tidvis trånga men lättspelade och kantade av cypresser och annan provensalsk växtlighet. Här spelar man året runt. Trevligt klubbhus. Invigd: 1990 – Arkitekt Georges Rouméas. 18 hål | 6 025 m | par 72.

GOLF DE PONT ROYAL, Pont-Royal

I magnifika omgivningar som domineras av Alpilles och Luberon, erbjuder denna golfbana både orörd natur och anlagd vegetation mitt i Provence i ett landskap med sjöar och excellenta greener. Det är en relativt teknisk bana som passar genomsnittsgolfaren och mer avancerade golfare. Invigd 1992 – Arkitekt Seve Ballesteros. 18 hål | 6 303 m | par 72.

GOLF DE SERVANES, Servanes

På ett berg i Alpilles är Golf de Servanes anlagd i ett majestätiskt landskap som badar i den varma provensalska solen och som är skyddat från Mistralen. Golfbanan vindlar sig genom ett landskap med hundraårig vegetation och dofter från timjan och lagerträd. Klubbhuset är inrymt i en ”bastide” från 1700-talet. Det är en väldigt trevlig bana som är svagt undulerad. Hålen följer varandra mellan olivträd och cypresser medan sjöarna följer varandra i vattenfall. Invigd 1988 – Arkitekter Thierry Sprecher & Gery Watine. 18 hål | 6 121 m | par 72.

PROVENCE COUNTRY CLUB, Saumane

Provence Country Club är belägen i Saumane, nära den historiska staden L’Isle-sur-la-Sorgue” och Fontaine-de-Vaucluse. Från många ställen på golfbanan har man en vidunderlig utsikt över Luberon. Banan är mycket grön på vintern men kan bli ganska torr under högsommaren. Det är en ganska backig bana dekorerad med vattenhinder och bunkers. Inramade med väldoftande pinjeträd och gröna ekar ligger välansade fairways som i stort sett är breda och förlåtande men några kan vara mer utmanande än vad man tror. Från golfbanan, som avgränsas med sjöar och Canale de Carpentras, ser man mot norr och öster ut över skogar och kalkbergen i Vaucluse och mot söder Luberons kuperade horisont. Det finns restaurang med terrass nära det 18:e hålet. Invigd 1987 – Arkitekt Jean Garaialde. 18 hål | 6 099 m | par 72.

Video om Provence

Priser 2018

Karta