Skip to main content

Carton House Golf & Spa

Carton House var en av Irlands största herrgårdar och en gång fäderneärvt säte för Earls av Kildare och hertigar av Leinster. Det grundades redan på 1600-talet och är beläget ca 23 km väster om Dublin i Maynooth, Kildare. Under tvåhundra år var parkområdet ansett som det finaste på Irland. År 2000 invigdes Carton House som ”premier golf resort and hotel” då ett nybyggt hotel sammanfogades med den ursprungliga byggnaden och parkområdet från 1700-talet omvandlades till två golfbanor. Carton House har två golfbanor, en designad av Mark O’Meara som invigdes 2002 och den andra designad av Colin Montgomerie, invigd 2003. Den första är en parkland bana som smälter in i det undulerade landskapet med floden Rye medan den andra utmärks av ”high pot bunkers”, snabba greener och trånga fairways. Carton House var värd för Irish Open 2005 och 2006 och utnämndes 2008 av IAGTO som ”European Golf Resort of the Year”.

The Montgomerie - The O Meara och Palmerstown Golf Course

Carton House har två golfbanor, en designad av Mark O’Meara som invigdes 2002 och den andra designad av Colin Montgomerie, invigd 2003.

O'Meara Course är en parkland bana som smälter in i det undulerade landskapet med floden Rye medan The Montgomerie Course utmärks av ”high pot bunkers”, snabba greener och trånga fairways.

O'Meara är en par 73 parkland bana som mäter 6 550 meter från blå tee. Montgomerie är en Par 72 inlands-links golfbana som mäter 6 676 meter från blå tee. 

Palmerstown House Golf Club

Golfare på alla nivåer kommer att hitta njutning och utmaning på denna väldesignade 18-håls mästerskapsbana. Palmerstown House Estate's Course på 6 783 meter Par 72 med känslor av tradition, excellens och kvalitet. Avstånd från Carton House är ca 25 km.

Karta