Skip to main content

Druids Glen Resort

Druids Glen är en golf resort belägen cirka 35 kilometer söder om Dublin i County Wicklow som även kallas för Irlands trädgård. Anläggningen består av 5-stjärniga Marriott Druids Glen Hotel & Country Club, två mästerskaps golfbanor och Woodstock House som är klubbhuset på Druids Glen. Det är ett elegant hotell som erbjuder en härlig upplevelse med en av de bästa spa & hälsoklubbarna på Irland. Hotellet har två restauranger att välja mellan samt en bar. Flertalet av rummen har utsikt över mästerskapsbanorna, Druids Glen – ”Europas Augusta-bana” och Druids Heath – en omväxlande links- och parkbana, väldigt kuperad. Druids Glen Golf Course som invigdes 1995 var platsen för Irish Open mellan 1996 och 1999 och 2002 för Seve Trophy. Den andra golfbanan är Druids Heath Golf Course som invigdes 2003.

Druids Glen Golf & Druids Heath Golf Course

Druids Glen Golf Course

Njut av lugnet i mystiska Druids Glen med välskötta trädkantade fairways, historiska landmärken, spektakulära sjöar och vattenhinder. Denna berömda bana är känd som ”The Augusta av Europa” designad av Pat Ruddy & Tom Craddock och invigdes 1995. Bara ett år efter öppnandet var Druids Glen värd för Irish Open under fyra år i rad. Colin Montgomerie vann två år i rad följd av David Carter och Sergio Garcia i finalrundan. Druids Glen har varit värd för det prestigefyllda Seve Trophy, ett evenemang mellan de ledande tour spelarna i Storbritannien och Irland och Kontinentaleuropa. När du spelar på Druids Glen är det på en av de finaste, mest utmanande och roligaste golfbanorna i Europa – en bana tillräckligt bra för att vara värd för de viktigaste tävlingarna i Irland. Typ: parkland, hål: 18, par 71/73, längd: 6 220 m.

Druids Heath Golf Course

Det finns få platser i världen som kapslar in den sanna andan av golfspel som Druids Heath. Bergen, havet och den rullande irländska landsbygden erbjuder fantastiska vyer under hela din golfrunda. Havsbrisen kräver golfslag med kompetens och fantasi från golfspelaren. För att citera Pat Ruddy ”Druids Heath ger spelaren möjlighet att kliva ut på ett ställe som är uppfriskande för både kropp och själ men den ständigt närvarande havsbrisen är en idrottslig utmaning vilket gör att det är ganska svårt att koncentrera sig då ögat ivrigt vandrar femtio miles ut till havs, tjugo miles söderut över en oförstörd, rullande pastoral scen till Wicklow Head och mot inlandet till Wicklow Mountains”. Druids Heath var värd för irländska PGA Championship 2006 och har hyst många ledande tourspelare däribland dubbla US Open Champion Retief Goosen, Sergio Garcia, Darren Clarke och Ian Poulter. Typ: Links/parkland, hål: 18, par 71/72, längd 6 400 m.

 

Karta