Skip to main content

Portmarnock Hotel & Golf Links – Dublin

Portmarnock Hotel & Golf Links. Välkommen till detta förstklassiga hotel med en bedårande utsikt över havet. Den vänliga personalen tar hand om er från det ögonblick ni anländer tills ni reser. Förutom den härliga links banan inbjuder omgivningarna till promenader på stranden, goda måltider i restaurangen eller varför inte ett besök i hotellets ”Health & Beauty Clinic”? Detta 4-stjärniga hotell kombinerar modern elegans med en air av hotellets ursprungliga 1800-tals byggnad som en gång ägdes av medlemmar i Jameson Whiskey dynasti. Samtliga rum har utsikt antingen mot havet, trädgården eller golfbanan. Hotellet är beläget på endast 15 minuters färd från flygplatsen i Dublin mellan de pittoreska byarna Malahide och Howth intill havet. Tågstationen i Portmarnock ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och har bra förbindelser till Dublins centrum. Hotellets restaurang The Osborne Brasserie har fått sitt namn av konstnären Walter Osborne som skapade många av sina verk här. Hotellets chefskock står bakom de kulinariska mästerverken som serveras i en vänlig och sober atmosfär ackompanjerad med ett stort urval av fina viner. Förutom restaurangen finns”The Coctail Bar” där även lätta rätter serveras och den berömda ”The Jameson Bar” i den gamla byggnaden, med sina original ekpaneler och höga tak, är mycket inbjudande. Wiliam Jamesons vänner kung Edward VII och drottning Alexandra firade här 1907 giftermålet mellan medlemmar i Haig och Jamesons familjer. Vi erbjuder ett golfpaket där det ingår golf på Portmarnock Liks, St Margarets Golf Club och Hollywood Lakes. Vill ni boka andra golfbanor skräddarsyr vi ert arrangemang. 

Portmarnock Links

Familjen Jamesons privata golfbana, anlagd 1858, var en av de första golfbanorna på Irland. Bernard Langer införlivade med känsla delar av original layouten i sin egen design av mästerskapsbanan – championship links – år 1995. Genom att använda dynerna och den naturliga terrängen blev utformningen en fullträff. Upphöjda tees och greener, doglegs och en bris från havet gör att man spelar mycket koncentrerat och eftertänksamt. Svagt undulerade fairways leder till snabba greener men man måste ta sig förbi 98 strategiskt placerade bunkrar och kullar. Längden är totalt 6 350 meter och både hål nr 1 och 18 är belägna nära hotellet och klubbhuset. 

St. Margarets Golf Club

St. Margarets Golf & Country Club är en av Irlands främsta mästerskaps parkbanor. Tidigare hem för Irish Open Ladies, senior Irish Open och den irländska PGA Championship erbjuder de 18 hålen varje golfare en strålande variation. Anläggningen har varit under ny ledning sedan november 2014 och sedan dess har stora investeringar gjorts. Klubbhusets bar och restaurang har under 2016 helrenoverats. Den nya proshopen är välfylld och de renoverade omklädningsrummen erbjuder nu mer komfort än någonsin tidigare. Här finns även konferensrum för möte eller evenemang. De stora greenerna, böljande fairways och superb användning av vattenhinder, inklusive floden Ward, ger en fantastisk test av golfaren. Det finns fem par femmor på denna par-73 bana med massor av birdie möjligheter. De första nio hålen innehåller en ganska svår sträcka från hål fyra till nio men för de flesta spelare är de sista nio hålen lite enklare. St Margaret erbjuder också en driving range både täckt och utomhus, en stor praktik putting green och ett område med bunkrar. 18 hål, par 73, 5 840 m.

Hollywood Lakes

Välkommen till Hollywood Lakes Golf Club - en av de finaste 18-hålsparkerna i Leinster och bara 15 minuter från Dublins flygplats. Golfbanan är en riktig dold pärla, vilket ger ett utmanande men roligt spel för alla kategorier av golfare. Dess berömda sandbaserade greener är spelbara året runt och de fantastiska vyerna som sveper från Lambay Island till över Dublin City, ska avnjutas av alla. Naturliga sjöar dyker upp på 10 av hålen och dessa vattenhinder, tillsammans med den vackra skogsmarken genom hela banan ger ett landskap med unik karaktär. 18 hål, 6 390 meter, Par 72.

 

Karta