Skip to main content

Bergamo – Norditalien

Bergamo är en av Norditaliens trevligaste städer med en historia som sträcker sig före romartiden. För många är staden Bergamo främst känd genom sin moderna flygplats Orio al Serio. Staden är uppdelad i två skilda delar: den gamla ursprungliga staden omgiven av murar som kallas Città Alta och den nya moderna staden som kallas Città Bassa. Mellan den gamla och nya staden kan man ta sig med en bergbana. Idag har Bergamo, belägen ca 40 km nordost om Milano, ungefär 116 000 invånare. Traktens vin heter Valcalepio, och intas gärna med mortadella, ost och bröd. Dessertvinet Moscato di Scanzo ska avnjutas med choklad, tipsar en stamgäst. Delikat är också lokalpastan Canoncelli alla Bergamasca vilket är köttfyllda ravioli med parmesanost.

Vårt utvalda hotell är fyrstjärniga BEST WESTERN HOTEL CAPPELLO D’ORO. Det anses vara Bergamos kanske bästa hotell beläget i centrum vid huvudgatan Viale Papa Giovanni XXIII. Hotellet är beläget i centrum av staden, mellan järnvägsstationen och bergbanan som leder upp till ”Città Alta”, med dess konstskatter och medeltida charm. Best Western Premier Hotel Cappello D’Oro ståtar med en gammal hundraårig tradition som härrör från ett gammalt värdshus. De 92 eleganta rummen har komplett renoverats och är alla utrustade med kabel-TV, telefon med dataanslutning, kaffe/tekokare, hårtork, strykjärn, strykbräda, minibar m.m. Hotellet erbjuder 24-timmars rumsservice. Hotellets berömda ”Ristorante del Moro” erbjuder goda regionala rätter och en storslagen söndagsbrunch.

Nära Bergamo finns tre mycket trevliga och välskötta golfbanor: Golf Bergamo L’Albenza (ca 15 km fr. Bergamo), Franciacorta Golf Club (ca 39 km fr. Bergamo) och Golf Villa Paradiso (ca 25 km fr. Bergamo). Se separat beskrivning av golfbanorna! Från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn kan man också flyga till Milano-Linate (ca 50 km till Bergamo) och Milano-Malpensa (ca 85 km till Bergamo).

Franciacorta Golf Club

Franciacorta Golf Club

Franciacorta Golf Club –  ”The Wine Golf Course”

Franciacorta Golf Club är en väl etablerad golfklubb belägen ca 30 min färd öster om Bergamo och välkänd för de flesta golfspelare i Italien. Klubben invigdes 1986 efter 18-hålsgolfbanedesign genomförd av Pete Dye och Marco Croze,och banan har under årens lopp ständigt förbättrats och utvecklats till en vacker och utmanande bana. Franciacorta Golf Club karakteriseras av skogshål, en 50 m2 stor sjö samt två mindre sjöar, samt spektakulära vyer över de omgärdande vinodlingarn i Franciacorta. En bana som kräver skicklighet såväl som taktiskt spel. Under senhösten 2009 öppnades ytterligare 9 hål och klubben huserar nu tre 9-hålsslingor med benämningarna BRUT (par 37, Pete Dye), SATEN (par 36, Pete Dye) och det senaste tillskottet ROSÈ (par 34, Fulvio Bani). Därav undertiteln ”The Wine Golf Course”.

På Franciacorta Golf Club tas du emot av en service-minded personal som talar italienska, engelska, en del tyska och franska samt svenska. Här kan du njuta av en golfrunda i lugn miljö, avsmaka det lokala kökets olika läckerheter samt provsmaka något av områdets goda viner. Det är inte för inte att klubben kallas ”vinklubben”; runt klubben ligger nämligen ca 100 vinkällare, samtliga av hög kvalitet. Vi har under det senaste året inlett ett positivt samarbete med 18 av dessa vinkällare och vi hjälper gärna till med bokningar av vinprovningsrundor.

Den vackra Iseosjön ligger bara 10 min från klubben, en sjö som bjuder på spektakulära vyer samt charmiga genuina italienska småbyar. Har du lust på shopping finns Bergamo, Brescia, Milano och Verona inte långt borta och önskar du en outlet finner du Franciacorta Outlet bara 10 min från Iseo.a

Golf Club Bergamo l’Albenza

Golf Club Bergamo l’Albenza

Banan, designad av britterna Cotton & Sutton, invigdes officiellt den 19 mars 1961. Den är anlagd mellan förtrollande ängar och gamla hundraåriga träd nära Orobic bergen som är alpernas utlöpare. Här smälter golf, natur och även kultur samman tack vare närliggande staden Bergamo.

År 1987 invigdes de sista 9 hålen och l’Albenza är idag en fantastisk bana som består av 27 hål av hög teknisk och arkitektonisk standard. Banan har varit värd för många prestigefyllda tävlingar som t.ex. 53:e Italian Open.

Bergamo Golf Club erbjuder ett vackert, stort och välutrustat klubbhus, ritat av arkitekten Sandro Angelini. I klubbhuset finns en restaurang, bar, omklädningsrum samt professionell personal till gästernas förfogande. Det finns också swimmingpool, driving range, pitching area och två putting greens. Golfvagnar och golfbilar finns att hyra.

Banan består av Blue, Yellow och Red Course. Total längd för 18 hål (par 72) med start från hål vit, gul, svart eller röd i följande kombinationer:

BLUE / YELLOW – hål Vit 6.068 m – hål Gul 5.813 m – hål Svart 5.416 m – hål Röd 5.293 m

RED / BLUE – hål vit 6.007 m –  hål Gul 5.706 m –  hål Svart 5.351 m –  hål Röd 5.182 m

RED / YELLOW – hål Vit 5.961 m –  hål Gul 5.679 m –  hål Svart 5.281 m –   hål Röd 5.113 m

Golf Club Villa Paradiso

Golf Club Villa Paradiso

Denna 18-hålsbana, skapad av designern Franco Pira, är en riktig mästerskapsbana som mäter 6,606 meter. Banan har 5 sjöar som är strategiskt placerade och vid varje hål 5 tees som gör att bana är lämpad även för spelare med högre handicap.

Klubbhuset är en välkomnande och mysig plats för gästerna att ta en paus i. En rymlig uteplats som vetter mot golfbanan är belägen intill klubbens bar där gästerna betjänas av en vänlig och serviceminded personal.

En av Italiens bästa tränings greener finns i närheten av klubbhuset med en driving range med 35 täckta utrymmen, puttingreen och chippingreen.

Längd:

Vit 6.606 m – par 72

Gul 6.265 m – par 72

Svart 5.805 m – par 72

Röd 5.455 m – par 72

Karta