Skip to main content

Gardasjön Norditalien

Där alpernas friskhet möter Italiens subtropiska klimat, där fjällvärldens karghet och dofterna från citronlundar, vingårdar och cypresser möter Dig – där ligger den underbart vackra Lago di Garda, som är Italiens största och renaste sjö. Vid den södra delen av Gardasjön inte långt från Peschiera och Sirmione ligger Active Hotel Paradiso & Golf. Anläggningen invigdes 2004 och är designad av den välkände amerikanske arkitekten Jim Fazio. Komplexet på över 800 000 kvm är beläget inte långt från Peschiera del Garda och här finns en 18-håls mästerskapsbana med fem sjöar, club house, à la carte restaurang, två driving ranges, pro-shop, caddies, swimmingpool, bastu och bar. Utsikten från golfbanan över den vackra Gardsjön mot Monte Baldos snötäckta bergstopp är en oförglömlig upplevelse. Det är lätt att ta sig till Active Hotel Paradiso & Golf. Från avfarten Peschiera del Garda vid motorväg A4 vid den södra delen av Gardasjön är det endast ca 1 km till anläggningen. Närmsta flygplatser är Verona, Bergamo eller Milano.

Active Hotel Paradiso & Golf

ACTIVE HOTEL PARADISO & GOLF****

Active Hotel Paradiso är ett fyrstjärnigt hotell vid södra delen av Gardasjön inte långt från städerna Peschiera och Sirmione. Det är ett elegant hotell som har 62 rum med bad/dusch och wc, hårfön, direkt telefon, Internet anslutning, satellit- och betal TV, minibar, te- och kaffekokare samt luftkonditionering. Hotellet är beläget på golfbanan och i första hand tillägnat dem som spelar golf, men inte bara det!

Byggnaden är indelad i fyra olika hus som ursprungligen var en typisk 1600-tals lantgård.

Byggnaderna är pietetsfullt renoverade och idag finns här à la carte restaurangen El Pirlàr, bar samt utom- och inomhus swimmingpool.

Avstånd till Active Hotel Paradiso & Golf Resort från:

 • Bergamo 80 km
 • Milano Linate 130 km
 • Milano Malpensa 160 km
 • Verona 16 km
 • Venedig 120 km

Avstånd till övriga golfbanor:

Garda Golf 30 km, Golf Arzaga 30 km, Golf Club Verona 20 km, Golf Club Franciacorta 66 km, Golf Club Ca’ degli Ulivi 20 km

Hotellfaciliteter:

 • Reception (check-in från kl. 15:00; check ut före kl. 10:00).

 • Gratis Wi-Fi uppkoppling I de allmänna utrymmena.

 • Golf Proshop i klubbhuset.

 • Gratis shuttle bus till centrum av Peschiera och Lungolago Mazzini (mellan mitten av april till oktober), tidtabell i receptionen.

 • American piano bar (ca. 17:00 till 24:00), “Bar della Golfista” i klubbhuset (dagtid)

 • Restaurang à la carte ”Il Pirlàr” (frukost 07:30 – 10:00, lunch 12:30 – 14:30, middag 18:30 – 21:30

 • Restaurang ”La Buvette” i klubbhuset (buffé 10:00 – 18:00). Ändrade öppningstider kan förekomma.

 • Rumsservice (extra kostnad).

 • Tvättservice (extra kostnad).

 • Pool ”Verde” vid golfbanans putting green, pool ”Azurra” öppna 09:00 – 19:00, gratis solstolar.

 • Litet wellness center med inomhus pool & whirlpool, finsk & romersk bastu, ”tropical water jets”, fitness rum, öppet 09:00 – 20:00.

 • Garage och parkeringsplats.

Golfbanor runt Gardasjön

GOLF CLUB PARADISO – längd 5 498 m, par 71

Detta är en av Italiens allra nyaste golfbanor invigd i maj 2004 och designad av den amerikanske arkitekten Jim Fazio.

Den är belägen på höjderna vid Gardasjön södra sida och upptar en yta på mer än 800.000 kvm, perfekt modellerad med fem sjöar och en underbar utsikt över Gardasjön mot Monte Baldo.

Den här banan är ett minne för livet!

GOLF CLUB ARZAGA – längd 5 885, par 72

Med så många golfbanor av toppklass som det numera finns i Lombardiet är detta område en ny eftertraktad golfdestination i ett otroligt vackert landskap med kort avstånd till kulturstäder som Milano, Brescia och Verona. Det nya PALAZZO ARZAGA ligger mellan Brescia och Verona ca 30 km från Gardasjön. Detta är en exklusiv golf resort invigd 1998 med ett hotell i en gammal patriciervilla, tennisbanor, ett spa med swimmingpool. Den vackert anlagda banan med 27 hål är designad av Jack Nicolaus Jr i amerikansk stil med ett fåtal träd men med mycket vatten och sand. Det 3:e och 9:e hålet är signerade av Gary Player.

GARDA GOLF – längd 6 040 m, par 72

Garda Golf är belägen ovanför sjön på den västra sidan och golfbanan har blivit omåttligt populär speciellt under weekends då det ibland kan vara svårt att erhålla starttider. Designad av arkitekterna Cotton, Penninck & Steel, med nio hål på plan mark och resterande 18 i varierad, kuperad terräng, anses banan vara tuff från back tees. Vattenhinder finns det vid halva dussinet hål och bunkrarna på fairways är smart anlagda. Det här är en utmanande bana i superb omgivning.

FRANCIACORTA GOLF CLUB – längd 5 762 m, par 72

Golf Club Franciocorta är belägen nära sjön Iseo. Denna sjö är kanske inte den mest kända i Norditalien men det vilda landskapet runt sjön är underbart liksom Monte Isola, en ö som är belägen mitt i sjön med en hänförande utsikt mot alperna. Tillsammans med Domaine Impérial i Schweiz är denna bana ett sällsynt exempel i Europa i sin kontroversiella stil, designad av amerikanaren Pete Dye som här arbetat tillsammans med Marco Croze, en av Italiens mest kända golfarkitekter. Golfbanan är ganska kuperad men aldrig tröttande. Stilen är mycket amerikansk med vatten runt nästan hälften av hålen och två greener på öar. Trots det tekniska kan även en medelgod spelare ha mycket roligt då svåra partier är lätta att upptäcka och strategin uppenbar.

VERONA GOLF CLUB – längd 6 037 m, par 72

Det här är platsen för den tragiska historien om Romeo och Julia. Den berömda balkongen på Via Cappello och Julias grav är värda ett besök efter ett operabesök på den fantastiska romerska amfiteatern eller efter en espresso på Piazza delle Erbe. Oavsett hur man möter Verona så är detta en fantastisk stad som ligger nära Gardasjön. Verona Golf Club grundades 1963 och golfbanan byggdes i två etapper av John Harris, en engelsk specialist på parkland stil. Banan är mycket kuperad och en otränad spelare kan behöva en buggy och mycket koncentration för att nå de upphöjda greenerna. De första hålen är ganska trånga och tekniska, några farliga out-of-bounds väntar den som slår snett medan hål nr 9 är öppnare med några vattenhinder. Det här är en riktigt trevlig bana.

GOLF CA’ DEGLI ULIVI – längd 5 070 m, par 72

Som man lätt förstår har Ca degli Ulivi Golf fått sitt namn efter alla de olivträd som växer längs golfbanan. Den är belägen längs Gardasjöns stränder vilket resulterar i en fin balans när det gäller klimatet vilket bl.a. visar sig i det stora antal olivträd som här växer och trivs trots den nordliga breddgraden. Hela området är intressant med en rik, naturlig växtlighet som man har tagit väl hand sedan golfbanan anlades. Förutom olivträd växer här gamla ekar, cypresser och vackra blommor med den blå sjön som effektfull bakgrund. Golfbanan öppnandes så sent som 1991 och är lika lämpad för golfexperter som för nybörjare.

Hotel La Paul, Sirmione

Hotel La Paul, Sirmione

Hotel La Paül i Sirmione är beläget på den västra sidan av halvön med Gardasjön som granne.

Här finns en trevlig trädgård, privat parkering, strand, swimmingpool och brygga. Rummen, de flesta med balkong, är utrustade med dusch/wc, hårtork, satellit-TV, trådlöst Internet (Wi-Fi). Restaurangen är belägen vid den grönskande trädgården. Hotellet kan bokas under perioden 6 januari – 24 december. Begär offert.

Sirmione är känd som ” pärlan av öar och halvöar ” och ända sen Catullus tid är staden välkänd för sina termiska vatten med läkande egenskaper. Sirmione blev berömd tack vare författare som Catullus, Stendhal , Lawrence och Goethe som under perioder bodde och verkade i staden. Operasångerskan Maria Callas bodde här på 1950-talet och hennes hus finns kvar till beskådande.

Video från Active Hotel Paradiso

Karta