Skip to main content

Milano – Le Robinie Golf & Resort

Välkommen till ”Le Robinie” en perfekt synergi mellan sport, gästfrihet och avkoppling som är tillgänglig för alla.

Le Robinie Golf & Resort ligger strax utanför Milano, i Busto Arsizio nära Rho Fiera Milano Expo-området och Malpensa flygplats. En anläggning designad och skapad för att erbjuda ett innovativt koncept för gästfrihet med passion för sport. Le Robinie har också ett 4-stjärnigt konferenscenter som invigdes 2007.

Le Robinie Golf Club & Resort, tidigare en 1800-tals Lombardisk bondgård, ligger i det förtrollande landskapet med en inbjudande 18-håls golfbana, den enda i Italien signerad av Jack Nicklaus. Den anses av professionella golfspelare vara en av de bästa golfbanorna i Europa.

Från Le Robinie till flygplatsen Milano-Malpensa är det ca 17 km och till centrum i Milano ca 35 km.

På hotellet finns 246 förstklassiga rum med bad/dusch/wc, luftkonditionering, minibar, värdefack, skrivbord, direkttelefon, satellit-TV, Internet anslutning med kabel (HDSL). Storlek på rummen ca 28 kvm.

I “The green” restaurang serveras dagligen frukostbuffé 7 – 10, lunch 12:30 – 14:30 och middag 19:30 – 22:00.

Besök ”Pitching Green Lounge Bar” för cocktail och aperitif eller kaffe med stort utbud av hembakade ”patisserier”.

På resorten finns också ett välkänt fitness center och swimmingpool.

Golfbanan Le Robinie

Le Robinie Golf Course by Jack Nicklaus

I början av 1990-talet mellan Olgiate och Solbiate Olona nära Milano befann sig Jack Nicklaus framför ett landområde på runt 70 hektar som skulle bli golfbanan ”Le Robinie”. Jack Nicklaus hade inte några tvivel om vad som skulle göras: gräva, gräva, gräva. Så bulldozrar flyttade två miljoner kubikmeter jord och grus för att skapa ett mästerverk.

Hundra golfbanor i världen bär samma signatur, men bara en i Italien, här! Ett mästerverk som anses bland de bästa i Europa.

Det är lätt att nå Le Robinie – endast ca 15 min från flygplatsen Malpensa och ca 20 minuter från Milano.

18 hål – öppen parklands bana. Mjukt undulerad terräng. Längd 6128 m, par 72, SSS 71,7. Finns också: 18 håls pitch & putt bana

Video från Le Robinie

Karta