Skip to main content

Sheraton Parco De’ Medici Rome

Alla vägar bär till ROM, Italiens huvudstad och den katolska kyrkans centrum. Staden är byggd på sju kullar där cirka 3,5 miljoner invånare bor i själva staden och knappt 5 miljoner med förstäderna inräknade. Det Eviga Rom var redan vid tiden för Kristi födelse en miljonstad med hyreskaserner, palats och ett samhällsbruk av näst intill nutida organisation. Hela staden är som ett stort museum med romerska lämningar, palats, kyrkor, monument, vackra fontäner – besök den ofantliga amfiteatern Colosseum från 70-talet, St Peterskyrkan, Fontana di Trevi, Piazza Venezia, Via Veneto m.m. För den shoppinglystne är Rom ett eldorado med sina exklusiva butiker.

Sheraton Golf Parco de Medici Hotel & Resort ligger på den plats där påven Leo X en gång hade sina jaktmarker. Golfbanan invigdes 1989 och har 27 inbjudande hål. Till Roms centrum är det ca 15 minuters färd och till den internationella flygplatsen Leonardi da Vinci (Fiumicino) tar det ca 10 minuter. För gäster på hotellet finns shuttle buss åtta gånger om dagen till Via Luigi Petroselli i centrum av Rom. Bussen kostar f.n. 4 euro per person t/r. Sheraton Golf Parco de’ Medici är ett fyrstjärnigt hotell med bar, 4 restauranger, 4 Coffe Shops, pool samt på golfbanan Club House Restaurant och Club House Bar. Rummen är smakfullt inredda med bad/dusch och wc, kabel-TV, direkttelefon, luftkonditionering, minibar, värdefack etc. Det finns 24 timmars rumsservice.

Golf Club Parco de’ Medici

Golf Club Parco de’ Medici – 27 hål

Golfklubben är belägen på den mark som påven LEO X (vars världsliga namn var Giovanni De’ Medici) använde som privat jaktmark på 1500-talet. Golfbanan, designad av Davide Mezzacane och Peter Fazio, är en mycket teknisk bana, rik på små kullar, bunkrar och vattenbarriärer bestående av diken och sex sjöar, hemvist för fiskmåsar och häger. Längs fairwayen vid det 18:e hålet, i ett begränsat område, kan man se lämningarna av ett romerskt hus från 100-talet.

Den flacka 18-hålsbanan är en utmaning för medelgolfaren, men även låghandicapparen får se upp! Greenerna är visserligen mjuka men förrädiskt snabba för en ovan svensk som kommer från tröga höstgreener. Och det är mycket vatten i spel. Sex dammar finns strategiskt utlagda. Speciellt 18:e hålet – 505 meter från gul tee – kräver att man har tungan rätt i mun. Inspelet till greenen vaktas av vatten på båda sidor av greenområdet. För medlemmar och gäster står det stora komfortabla sällskapsrum till förfogande, här finns drivhus för citroner, swimmingpool och två tennisbanor.

Den berömda Golf Club Parco de ‘Medici ligger i hjärtat av hotellkomplexet med sin 27-håls golfbana (vit bana par 35, blå bana par 37 och röd bana par 35), 3 putting greens, inomhus driving range för 12 personer och utomhus driving range för 30 personer. Gratis shuttle bus med en 8-personers minivan mellan hotellbyggnaderna och golfklubben (24/7). Invigd: 1989 Designer: D. Mezzacane & P. Fazio

Priser 2018

Ingår alltid för Wap Travels gäster:

  • Välkomstmiddag "Chef's Choice" med ett glas vin och vatten i hotellets restaurang ankomstdagen
  • Gratis inträde till hotellets fitness center
  • Gratis nyttjande av hotellets swimmingpool under sommaren
  • Dagligen tidningar vid hotellets receptionsdisk 
  • Rabatt i golfklubbens restaurang och bar

Karta