Skip to main content

North Berwick

Njut av weekend golf i den vackra staden North Berwick belägen vid Firth of Forth ca 33 km öster om Edinburgh vid havet. Med endast en timmes färd från flygplatsen i Edinburgh är detta en idealisk utgångspunkt för en spännande weekend med smak av äkta links golf, ett besök på maltwhisky destilleri och flugfiske vid Markle Fisheries.

Classic Links Golf
Området East Lothian, öster om Edinburgh, är känt som ”golfens vagga” och erbjuder ett superbt urval av golfbanor vid kusten och i inlandet. Njut av den underbara utsikten över Firth of Forth från banorna vid kusten som också garanterar en klassisk skotsk links upplevelse. Valet av golfbanor kan skräddarsys efter era önskemål.

Våra utvalda golfbanor

Gullane No 2 (links)
Gullane är en exceptionellt vacker by omgiven av golfbanor inklusive den berömda Gullane Golf Club med sina tre linksbanor. Golf har spelats på Gullane links sedan 300 år tillbaka. Gullane Golf Club grundades 1882 och firar i år sitt 125-års jubileum. De tre banorna (No. 1, No. 2 och No. 3) öppnades 1884, 1898 och 1910. Gullane No 2 är favoriten för de inhemska golfarna. Golfbanans layout följer det ursprungliga landskapet och det finns inga ”manikyrerade” fairways här. Både Gullane No. 1 och Gullane No. 2 är Final Qualifying Venues när de öppna mästerskapen spelas på närbelägna Muirfield. Par/SSS: 71/71, Längd: 5 709 m
Typ: Links Hål: 18.

The Glen Golf Club (heathland / link)
Även om Glen Golf Club är anlagd på East Links vid North Berwick är golfbanan en kombination av inland golf och links golf. Från banan har man en fantastisk utsikt över Firth of Forth. Golfbanan är en av de mest angenäma man kan spela på i detta område. Men se upp – som vid alla banor längs kusterna kan det bli en utmaning när vinden ökar på. Par: 70/70, Längd: 5 697 m Typ: seaside course, Hål: 18

Hotell & whisky & flugfisk

The Marine Hotel & Spa – av Golf Tourism Scotland valt till ”Hotel of the Year 2006”

The Macdonald Marine Hotel i North Berwick har varit ett landmärke vid stadens berömda West Links under många år. På ett superbt läge för golfspelare med områdets utbud av excellenta golfbanor ligger detta imposanta 4-stjärniga hotell som har 83 nyrenoverade rum med bl.a. bad/dusch och wc, kabel-TV, badrockar, strykjärn & strykbräda, etc. Bland faciliteterna märks 24 timmars rumsservice.

Det finns flera restauranger på hotellet: Craigleith Restaurant är berömd för att endast använda färska lokala ingredienser för att skapa ett stort urval av skotska favoriträtter och internationella rätter. Lättare måltider och snacks serveras i Links Bar och på Sea View Lounge under hela dagen.

Bland övriga aktiviteter på hotellet märks det nya Vital Leisure Club & Spa. Här finns en 18-meters swimmingpool, thermal bad, Skottlands enda inom- & utomhus saltvatten hydropool, relax avdelning, fitness studio och rum för skönhetsbehandlingar.

Whisky & flugfiske

Glenkinchie Whisky Distilleri
På en halvtimmas färd från North Berwick ligger Glenkinchies maltwhisky destilleri. Rangordnad som en 5-stjärnig attraktion av ”Visit Scotland” är Glenkinchie hem för ”Edinburgh malt”. Detta är en väldoftande ljus och trädoftande drink och, likt andra ”Lowland” maltwhiskys, är den faktiskt rekommenderad som aperitif. Besöket här tar ca en timma med rundvandringen på området som avslutas med provsmakning.

Flugfiske
Det finns flera fiskesjöar runt North Berwick där både nybörjare och erfarna fiskare är välkomna att fiska forell. Är ni en större grupp kan vi också arrangera havsfiske.
Som en del av er weekend kan ni njuta av en lugn och fridfull halvdag med att fiska forell på Markle Fisheries. Både fiskespö och annan utrustning får ni låna på plats och informell undervisning kan arrangeras. Markle har flera fiskesjöar varav en är avsedd för nybörjare.