Skip to main content

Golf vid Valle del Este

Valle del Este Golf Course – en unik bana!

José Canales har deisgnat denna golfbana som anses vara en av Europas bästa nya banor.

Breda fairways, upphöjda greener, strategiskt placerade vattenhinder och bunkrar gör att varje hål blir en utmaning oavsett Din nivå på golfen. Är det en tuff bana? Med breda fairways, långa greener och 5 720 meter från tävlings tees verkar det inte så men utslagsplatsernas strategiska positioner och hinderna vid golfbollens nedslagsplats gör varje hål till en verklig utmaning. Landskapet, den omgivande Almeria öknen med glimtar av Medelhavet och terrängen med kullar, är ett visuellt under. Vid några hål påminner banans fairways om Arizonas finaste golfbanor men med sällsynt lokal vegetation. Det finns också strategiskt belägna vattenhinder som pressar golfaren till sin yttersta gräns.

Ett av de mest spektakulära hålen på Valle del Este är nr 12. Med ett avstånd på endast 152 meter från den bakre utslagsplatsen är avståndet inget problem men det är däremot den korsande floden! Vyerna, de två små bakre bunkrarna och bollen i hålet – helt enkelt ett av Spaniens bästa par-3.


Det oslagbara vädret som gör att man kan spela i lätta kläder året runt och golfbanans fantastiska skick gör Valle del Este till en oförglömlig upplevelse.Invigd 2002, 18 hål, par 71, designer José Canales.

  • Vit 5 696 m, VC 71,2, Slope 135,
  • gul 5 329 m, VC 69,5, Slope 130,
  • röd 4 882 m, VC 71,3, Slope 132

Handicap: 36+. Driving Range, putting och chipping greens, pro shop, restaurang, klubbhus, duschar, hyra av golfklubbor, trolleys och buggies.

Kombination med andra golfbanor:

Vi erbjuder också golf på kända Playa Macenas Golf Club (ca 28 km från Valle del Este) Mundo Aguilón Golf Club (ca 30 km från Valle del Este) och Desert Springs Golf Club.