Skip to main content

Hotel Inglaterra Estoril

Njut av en av Estorils märkliga byggnader full av historia och tradition. Hotel Inglaterra är ett ”Belle Epoque” konstverk med sina eleganta former och fina detaljer. Renoverat 2006 erbjuder hotellet en unik atmosfär med den ursprungliga byggnadens skönhet och dagens moderniteter. Hotel Inglaterra ligger på ca 3 minuters promenad från Estorils konferenscenter. Hotellet har en restaurang med panoramautsikt och en utomhuspool som är omgiven av trädgårdar. Stranden Tamariz ligger på ca 10 minuters promenad bort. Hotel Inglaterras 55 eleganta rum och 8 sviter är inredda i mjuka och behagliga färger och utrustade med bl.a. trådlöst Internet, telefon, kabel-TV, luftkonditionering, minibar och badrum med hårtork. En del rum har också utsikt över Estoril och Atlanten. Hotellet har swimmingpool, gym och erbjuder massagebehandlingar. Estorils kasino ligger på ca 7 minuters promenad från hotellet. 

Golfklubbar som ingår

I våra golfpaket ingår GOLF PASSPORT med 5 green fees – välj mellan 7 golfklubbar

Oitavos Dunes Golf Course

Golfarkitekten Arthur Hills skrev så här om Oitavos Dunes: ”Vårt mål var att skapa en av de finaste golfbanorna i Europa, allt inom det natursköna området Quinta da Marinha. Möjligheter som denna är sällsynta. Vi kände att med en plats så rik på naturlig skönhet måste allt passa perfekt och smälta in i miljön vilket garanterar ett naturligt utseende med variation och charm. Utsikten över Atlanten och de närliggande Sintra bergen skiljer sig från alla hål. Vi är stolta över att kunna säga att varje hål bidrar till en unik golfupplevelse som kännetecknar Oitavos Dunes.” Par 71 – längd: vit 6 303 m, gul 5809 m, blå 5 280 m, röd 4 620 m.

Belas Golf

Belas Clube de Campos, designad av Rocky Roquemore, är belägen nära Lissabon och slottet Queluz som är ett « mini Versailles » med inslag av rokoko, små rum och stora salonger beläget i en fantastisk trädgård. Golfbanan är anlagd i Carregueira bergen i perfekt harmoni med Charles Franzmans planering: husen på kullarna med utsikt över golfen och banan i dalarna som skyddar mot vinden. De arton hålen sträcker sig över 6 380 meter med par 72. Banan slingrar sig längs sidorna på kullarna med en fin utsikt över Sintra bergen. Det finns två hål som är berömda för sin skönhet och utmaning: det 2:a hålet, ett par 5 kallat ”Augusta” anlades som en hyllning till det 13:e hålet på golfbanan där US Masters turnering spelas. Nr 18, ett minnesvärt par 4 hål, döptes till ”Big Hole” eftersom det andra slaget som golfaren måste slå är ca 180 meter från greenen som är väl skyddad av en ryslig sjö. Faciliteter: Driving range, putting green, pitching area, trolleys, buggies, pro-shop, klubbhus med restaurang och bar. Invigd 1998, 18 hål, par 72, designer Rocky Roquemore. Längd: 6 380 m

Estoril Golf Club

Estoril Golf Course ligger i en av Europas äldsta etablerade turistorter. Väster om Lissabon och med utsikt över Atlanten har Estorilkusten ett milt klimat, så att du kan njuta av din favoritsport året runt. Med hänförande utsikt over Estoril och havet är denna golfbana anlagd bland eukalyptus, pinjeträd och mimosa som ger en vacker färgrik inramning. Banan är ett mästerverk av den berömde designern Mackenzie Ross och den kräver noggrann taktik. De visuellt imponerande par 3 hålen, även om de varierar i längd, utgör särskilda utmaningar. Estoril Golf Club invigdes redan 1945. Två av de viktigaste turneringarna i den portugisiska golf kalendern har ofta spelats på banan: ”Portuguese Open” 20 gånger och ”International Amateur Championship” 62 gånger. Den långa listan av kända golfare som har spelat på Estoril inkluderar José M. Canizares, Ramon Sota, S. Ballesteros, Afonso Angelini, Neil Coles, Gene Sarazen, Mickey Wright, Max Faulkner, Peter Allis och Bernard Gallacher. Faciliteter: Driving range, putting green, pitching area, trolleys, caddies, Pro-shop, restaurang, bar, swimming pool. Invigd 1936, 18 hål, par 69, designer Mckenzie Ross. Längd: 5 262 m

Lisbon Sports Club

Lisbon Sports Club invigdes 1922 och har sitt ursprung i Lisbon Cricket Club, klubben som grundades 1873 av britter bosatta i Lissabon-området som arbetade vid järnvägen. År 1890 invigdes 6 hål golf i Algés och 1922 utökades det till 9 hål som döptes till Lisbon Sports Club. I början av 60-talet tvingades klubben att söka en ny plats och flyttade till Carregueira-Belas som invigdes med 9 hål 1964. Först 1992 när de sista 4 hålen stod färdiga blev Lisbon Sports Club en 18 håls svagt kuperad skogsbana. Faciliteter: Klubbhus, restaurang, bar, proshop, tennisbana och pool. Invigd 1964, 18 hål, par 69, designer Hawtree and Sons. Längd: 5 236 m

Penha Longa – Atlantic Course

Atlantic Course är en 18-håls, par 72, mästerskapsbana på 6 290 meter. Det är en utmanande bana med fantastiska vyer över havet med Estoril och Cascais i söder och Sintra kullarna i norr. Penha Longa’s Atlantic golfbana har varit värd för många tävlingar inklusive Portuguese Open. Det prestigefyllda IAGTO mötet hölls på Penha Longa i december 2004. Faciliteter: Klubbhus, restaurang, bar, proshop. Invigd 1992, 18 hål, par 72, designer Robert Trent Jones Jr.

Pestana Beloura Golf Club

De gröna sluttningarna från Serra de Sintra utgör en hänförande bakgrund till golfbanan. Den berömde amerikanske arkitekten Rocky Roquemore har designat banan med njutbara utmaningar för din fantasi och din skicklighet. Detta är en mjukt böljande 18-hålsbana med par 73, och den är hela 5 774 meter mätt från herrarnas tees och 5 173 från damernas tees. Banan har planterats med över 40 000 träd och buskar, bl.a. eukalyptus, ek, tall, magNejlia, palmer och andra exotiska arter. Vatten påverkar många av hålen, eftersom det finns små slingrande vattendrag mellan de olika sjöar och bäckar som gränsar till fairways. Banan bevattnas naturligt med hjälp av de egna vattendragen. Detta garanterar frisk och krusig grönska på 419 fairways och på härdiga greener sådda med bent grass. Banan har utmärkta övningsförhållanden och högt kvalificerade lärare. Det finns ett magnifikt klubbhus med en golfshop där man kan hyra eller köpa utrustning. Klubbhuset är hjärtat i golfanläggningen. Det ligger centralt och har mycket att erbjuda. Baren och restaurangen är både eleganta och trivsamma med en avspänd atmosfär. Här serveras rätter ur såväl det portugisiska som internationella köket. 18 hål, par 73, designer Rocky Roquemore. Längd: 5 774 m resp. 5 173 m. Handicap: herrar 28, damer 36.

Quinta da Marinha Golf Club

Belägen vid Estorilkusten ca 25 km från Lissabon är golfbanan, som är anlagd på en yta av 110 hektar och designad av Robert Trent Jones, omgiven av pinjeträd. I den flacka terrängen sträcker sig banan 6 071 meter. Det mest spektakulära hålet är hål nr 13, par 4 på 339 meter sluttande mot havet. Vid greenen har man Atlanten som bakgrund. Hela golfbanan är omgiven av vackra panoramautsikter. Banans fairways vetter mot inlandet där man ser de imposanta Sintra bergen i bakgrunden. 1988 spelades här EMS – Quinta da Marinha Ladies Masters. Vinnare var Laurette Maritz-Atkins från Sydafrika. Faciliteter: Driving range, putting green, trolleys, buggies, pro-shop, restaurang, bar, tennis, swimming pool. Invigd 1984, 18 hål, par 71, designer Robert Trent Jones. Längd: 6 071 m.

Karta