Skip to main content

Normandie & Bretagne

Mindre än två timmar från Paris är Normandie ett givet val för en weekend eller längre vistelse med några fantastiska golfbanor, god och varierad mat, kvalitetshotell samt ett enastående historiskt och kulturellt arv. Oavsett om du är nybörjare på golf eller en erfaren spelare, är Normandies golfbanor redo att välkomna dig.

Normandie har några oslagbara ställen att spela golf på!

Från Mont-Saint-Michel bukten till Alabaster kusten, från Perche till Seine dalen, från Cherbourg-halvön till Pays d’Auge, finns det över 40 banor som utmanar dig. Riktiga skotska links banor, parklandsbanor som följer de naturliga konturerna i hjärtat av kullar eller skogar, härlig grönska och fairways med utsikt över havet …

Kombinera Normandie med den gamla sjörövarstaden St. Malo i Bretagne! Med det helt enastående läget på klippgrund med havets och tidvattnets krafter brusande omkring sig. Vi övernattar i denna historiska stad med Atlanten precis utanför dörren och en tidvattenskillnad på upp till 16 m. Vill man istället bo vid en golfbana erbjuder vi Saint-Malo Golf Resort i Le Thronchet.

Mont-Saint-Michel är en av Europas mest oförglömliga sevärdheter. Beläget i den fascinerande bukten där Normandie och Bretagne möts ser man konturerna av världsarvet från stort avstånd. Ett besök här är en upplevelse för livet!

Besök Caen och kör ut till dagen D-kusten vid Arromanches. På det ställe de allierade landsteg finns nu ett museum, som berättar om invasionen den 6:e juni 1944. Vandra på den stora amerikanska militärkyrkogården med de 9000 marmorkorsen som står i långa rader, vinklade mot havet samt Pointe du Hoc. De vittnar om 2:a världskriget. Här erbjuder vi inkvartering på Hotel Mercure Omaha Beach och en oförglömlig golfrunda på Omaha Beach Golf med 36 hål!


Omaha Beach var ett kodnamn på den del av Frankrikes kustremsa där de allierade landsteg under andra världskriget i Operation Overlord. Sammanlagt omkring 156 000 man samt 1 700 motorfordon och mängder med övrig utrustning landsattes från havet på fem olika strandavsnitt som hade fått namnen Gold, Juno, Sword, Utah och Omaha Beach. Amerikanerna förlorade 2 400 soldater på Omaha Beach den 6 juni 1944, men i skymningen hade 34 000 soldater lyckats ta sig igenom.

Kör man bil från Paris mot Normandie och Atlantkusten passerar man på motorväg A13 utanför staden Giverny. Här bodde konstnären Claude Monet i fyrtiofem år från 1883 till 1926. Med en passion för trädgårdsarbete såväl som för färger, såg han både sin blomsterträdgård och vattenträdgård som sanna konstverk. Gå igenom hans hus och trädgårdar och känn atmosfären som regerade i mästaren för impressionism och förundras över blomkompositionerna och näckrosorna, hans största inspirationskällor.