Skip to main content

Pestana Dom João II Beach Resort

ETT FANTASTISK BOENDE MED UTSIKT ÖVER ATLANTEN

På den västra delen av Algarvekusten med ett fantastiskt läge direkt vid den härliga sandstranden ligger Pestana Dom João II Beach Resort. Ta ett dopp i en av de 2 utomhuspoolerna med saltvatten som omges av frodiga och fridfulla trädgårdar eller koppla av i spaet med en uppvärmd inomhuspool, turkiskt bad och bastu, där du kan planera en Magic Spa-massage. För dina måltider finns 1 restaurang och 3 barer (varav 2 endast öppna på sommaren). Alla rum har balkong med utsikt över havet (fronten eller sidan), trädgården eller inlandet. Samtliga rum har TV, luftkonditionering, värdefack, telefon och Wi-Fi.Pestana D. João II är ett 4-stjärnigt hotell med utsikt över sandstranden i Alvor med lugnt kristallklart vatten. Det är bara 10 minuter till fots från centrum, mycket nära Alvorfloden. Till charmiga Lagos är det ca 30 min med bil och till Portimão ca 15 min färd. Till flygplatsen i Faro är det ca 1 timmas färd. 

I våra golfpaket ingår det 5 green fee på Gramacho Golf Resort, Vale da Pinta Golf Resort, Silves Golf Resort, Alto Golf Resort och Vila Sol Golf Resort.

Priser 2018

I priset ingår:

  • 7 nätter i enkel- eller dubbelrum
  • 7 frukostbufféer på hotellet
  • 1 green fee på Gramacho Golf Course
  • 1 green fee på Pinta Golf Course
  • 1 green fee på Silves Golf Course
  • 1 green fee på Alto Golf Course
  • 1 green fee på Vila Sol Golf Course
  • Bokade starttider
  • Karta och vägbeskrivningar

Golfbanor

Gramacho Golf Course

Efter sin framgång med att utforma Vale de Pinta-banan, samarbetade Ronald Fream med den tidigare världsmästaren Nick Price för att skapa Gramachos unika designen. Med 18 hål och 27 greener, plus många olika teepunkter, kan spelarna njuta av samma bana gång på gång men alltid med lite olika utmaningar. Gramacho har varit värd för portugisiska Ladies Open vid ett flertal tillfällen och är erkänd som en mästerskapsbana som är rolig och spelbar även av personer med högre handikapp. Förutom den fantastiska golfdesignen lyckades Ronald och Nick integrera det traditionella landskapet genom att utnyttja natursten, historiska torra stenmurar och befintliga gamla träd med några konstgjorda skulpterade sjöar och bunkrar. Effekten är en underbar resa genom landsbygden. Fakta: 18 hål, par 72, längd 6 107 m, invigd 1991.

Vale da Pinta Golf Course

Vale da Pinta Golf i Algarve har 8 gånger i följd varit värd för European Senior Tour Qualifying och är med rätta respekterad inte bara för dess spelbarhet och utmanande layout men också för enastående nivåer av skönhet och njutning. Designad av den berömda amerikanska designern Ronald Fream anses Vale de Pinta av många som en av de bäst utformade banorna i Algarve och i Europa. Här finns fairways med Bermuda gräs, strategiskt placerade sandbunkrar och greener klädda i Pen Cross Bent gräs. För att inte tala om ornamental sjöar i en rullande terräng med fikon, mandel och olivträd (inklusive ett olivträd över 1200 år gammalt!). Fakta: 18 hål, par 71, längd 6 127 m, invigd 1992.

Silves Golf Course

Silves är en lugn plats vid foten av berget Monchique men det är något annat än en promenad i parken. Med drivern från hål 1 måste man parera med vattenhinder på båda sidor. Denna bana är för alla golfare – de med låga handicap kommer att finna att det en stor utmaning att komma in under par. Men spelare med höga handikapp (med koncentration) kommer att kunna njuta av sin runda. De flesta hål erbjuder spektakulär utsikt över bergen med utsikt över palmer och olivlundar, de omgivande kork- och citrusfarmarna ger en sann känsla av autentisk portugisisk golf. Fakta: 18 hål, par 70, längd 5 615 m, invigd 2006.

Alto Golf Course

Detta är legendarisk golfbana - är den sist designade av arkitekten Sir Henry Cotton, har 600 meter par 5 som kallas "Sir Henry-utmaningen", och vilken utmaning det är! Alto Goilf Course är synonymt med design och lek och i en värld av modern, komplex bandesign ser fler och fler människor tillbaka på klassikerna och ser hur bandesign ska vara: utmaning och spelbarhet för alla nivåer av handicap. Banan är belägen i utkanten av den pittoreska fiskebyn Alvor med sluttande fairways och förhöjda greenerna som gör rundan till ett minne för livet. Fakta: 18 hål, par 72, längd 6 102 m, invigd 1997.

Vila Sol Golf Course

Internationellt känd är Vila Sol banan en av Algarves mest eftertraktade golfbanor. Banan invigdes 1991 med design av arkitekten Donald Steel. Beläget i centrala Algarve ligger Vila Sol Hotel och Golf Resort i 75 hektar naturlig skönhet och rymmer dessa två magnifika golfbanor, Pestana Vila Sol Championship och Pestana Vila Sol Academy Golf Course.

Championship Golf Course - 27 hål

Från första till sista hålet är banan utformad till att ge alla besökare en bana där bevarandet av den naturliga miljön alltid är i åtanke. Här finns tall-, mandel- och fikonträd, växter, blommor, sjöar och strömmar vilket ger alla spelare tillfredsställelse och en utmaning att uppnå 72 slag på denna mästerskapsgolfbana som gör upplevelsen oförglömlig från första till sista slag. Fakta: 27 hål, par 72, längd 6 393 m, invigd 1991.

Karta