Skip to main content

Sol Marbella Estepona Atalaya Park

Det nyrenoverade Sol Marbella Estepona - Atalaya Park ligger bara några meter från stranden mellan städerna Marbella och Estepona. Här finns två magnifika 18-håls golfbanor på ca 5 min färd från hotellet, tre utomhuspooler, nio tennisbanor, en paddeltennisbana och rymliga trädgårdar på 50 000m2. Hotellet har också en buffé restaurang, italiensk restaurang, lobbybar, jazzsalong, snackbar och poolklubb. Detta moderna ikoniska hotell erbjuder ett omfattande underhållningsprogram under dagen och på kvällen året runt för vuxna och barn. Hotellet har också en shoppinggalleria med butiker, frisör och basar. Från Malagas flygplats är det ca 65 km.

Hotellet erbjuder rymliga, moderna rum, de flesta med utsikt över havet, bergen eller poolen. De är utrustade med allt du behöver för att göra din vistelse i detta nyligen renoverade hotell perfekt.

Välj mellan 4 olika golfpaket – och totalt 12 golfklubbar på Costa del Sol! Vi bokar era starttider.

Golfklubbar

Atalaya Golf Club – 36 hål

Atalayas charm och skönhet beror mycket på det faktum att banorna skapades redan 1968 långt innan de flesta andra golfbanorna anlades på Costa del Sol. Skicklig markpersonal har inte bara behållit kvaliteten på banorna under årens lopp men också skapat en perfekt atmosfär runt klubbhuset med vackra fontäner omgivna av blommor i vackra färger. 

De två magnifika 18-hålsbanorna Atalaya Old Course och Atalaya New Course har Sierra Blanca bergen som bakgrund och kantas av mogna eukalyptusträd, kaktusar, palmer och rosa och vita azaleor som fyller luften med en oförglömlig doft. Old Course designades av Bernard von Limburger, tysk Golf Championship vinnare som blev sitt lands finaste golfbanearkitekt med tiden. Med sina breda fairways och stora upphöjda greener ger denna mästerskapsbana en utmaning för golfare på alla nivåer. Elegant och mogen med spektakulär utsikt över det magnifika La Concha berget, är det den perfekta oasen av lugn på annars så livliga och pulserande Costa del Sol. Svagt sluttande fairways gör den till en idealisk bana för den genomsnittliga golfspelaren – men här finns riklig med bunkrar fyllda med ”marmolina” sand, snabba greener, frodig vegetation och fairways som kantas av olivträd, tall, kaktus och eukalyptusträd. Längd 5 860 m, 18 hål, par 72. Atalaya New Course erbjuder fantastisk utsikt över Medelhavet och Gibraltar och ses som en av de mest naturliga banorna på kusten. Banan skapades 1990 av Paul Krings och är en bana med mjukt böljande fairways och stora, snabba greener. Längd 5 142 m, 18 hål, par 71.

Valle Romano Golf Resort

Valle Romanos golfbana har skapats av Cabell B. Robinson, en av världens främsta golfbanedesigner. Robinson har formgivit en bana som är belägen inom det minst branta området på egendomen, som ligger på en höjd mellan 116 och 50 meter över havet. En av avsikterna med denna bana är att den ska passa alla typer av spelare, från dem med lägst handicap till dem med det högsta. För detta har man byggt i genomsnitt 5 tee-plattformar per hål och breda greener (på i genomsnitt 500 kvadratmeter, även om det också finns sådana på 1 000 kvadratmeter). Svagt sluttande, men mycket långa greener med en stor mängd flaggpositioner gör att varje hål på banan kan vara lätt eller fruktansvärt svårt. 18 hål, 5 868 m, par 71. Handicap män 28, damer 36.

Santa Clara Golf Club Marbella

År 2001 invigdes Santa Clara Golf Marbella – en 18-håls bana, par 71 designad av Enrique Canales Busquets och belägen på kort avstånd från Marbella. Santa Clara Golf Club anses av många som en av de finaste golfbanorna på Costa del Sol. Längs dess arton hål kan du njuta av en stimulerande och oförglömlig runda. Santa Clara Golf Club Marbella är en en tekniskt utmanande men rättfram och trevlig bana, breda fairways och öppna greener. Golfbanans höjdpunkt är ”Santa Clara Corner” som bildas av 12:e, 13:e och 14:e hålet, en perfekt kombination av par 4, 3 och 5, som kräver att golfaren att göra långa och noggranna skott. Driving Rangen är en av de bästa i Marbella. 5 878 m, par 71.

Priser golfpaket 2018

Tillägg:

  • Enkelrum kr. 1 750:-

  • Havsutsikt kr. 1 260:- per rum

  • Dryckespaket ”Soft All Inclusive” (mellan kl. 17:00 – 24:00) kr. 200:- per person/dag

  •  

Övrig information:

  • 1 person är gratis med 7 betalande gäster
  • Buggy ingår på Atalaya New Course och Los Arqueros
  • Gratis transfer mellan hotellet och Atalaya Golf Courses (bokas i receptionen dagen före spel)

Karta