Skip to main content

Sol Principe Torremolinos

Sol Príncipe Hotel är beläget direkt vid den vackra Playamar-stranden i Torremolinos. Från flygplatsen i Malaga är det endast ca 15 min färd. Hotellet erbjuder en rad olika aktiviteter som spinning, dans och gympa. För dig som gillar shopping hittar du flera butiker på hotellområdet som erbjuder bland annat tidningar, kläder och accessoarer. Hotellet har en stor och fin bufférestaurang där det serveras en rad olika nationella samt internationella rätter. Här finns varma och kalla rätter samt massor av frukt och grönt. I huvudrestaurangen serveras frukost, lunch och middag. Det finns även barer och snackbarer för lättare måltider och dryck. Poolområdet i karibisk stil med solterrass och solstolar är på 1500 m2 med 3 hydromassage områden. Samtliga rum har luftkonditionering, minibar (avgift), TV, hårtork och kassafack (avgift). Gratis Wifi på hotellet. På endast en halvtimmes väg från hotellet är man i Malagas centrum där det finns två mycket välkända konstmuseer, Picasso Museum och Museo Carmen Thyssen. Picasso Museum byggdes till den välkända konstnären Pablo Picassos ära. Han föddes och växte upp i just Malaga.

På endast 10 min färd från hotellet ligger Parador de Málaga Golf. I våra golfpaket ingår även andra kända golfklubbar som Lauro Golf, Guadalhorce Club de Golf, El Chaparral Golf Club, Mijas Golf Club och Golf Torrequebrada.

Golfbanor som ingår

Parador de Málaga Golf

Banans ursprung går tillbaka till 1920-talet och är kopplat till den brittiska kungafamiljen, särskilt prinsessan Beatrice från Battenberg, som tillbringade en del av året i området och var en drivkraft bakom skapandet. 1925 började byggandet av den ursprungliga 9-hålsbanan. Under ledning och design av den välkända brittiska arkitekten Tom Simpson (skapare av så kända golfbanor som Turnberry, Muirfield och Ballybunion) expanderade den till 18 hål (6173 m, par 72). Banan har använts för flera PGA European Tour - professionella turneringar som Turespaña Masters (1992 och 1999) och Open de Andalucía (2010 och 2011).

Lauro Golf

Lauro Golf är belägen mitt i vacker ren natur i spektakulära omgivningar. Banan består av 27 hål som kan spelas i tre olika kombinationer, alla par 72. Banan designades av Folco Nardi och tanken var att skapa en bana som var tekniskt utmanande men inte för svår. Varje år spelas här ca 50 tävlingar.

Guadalhorce Club de Golf

Den nya banan, 6 194 meter lång och med stora greener designad av Miguel Ángel Jiménez, anses vara en lång par 72 bana. Den har två distinkta delar: de första nio hålen är av typisk engelsk design av en parklandsbana utan vatten som sträcker sig genom mjuka kullar som är lätt att gå på en varm sommardag. För de sista nio hålen har landskapet skulpterats för att skapa upphöjda greener och variera fairways. Vatten kommer i spel på de 10:e, 14:e, 16:e och 17:e hålen. Hela banan har en stor variation av träd, växter och flera sjöar.

El Chaparral Golf Club

Chaparrals golfklubb ligger i en privilegierad och unik miljö på Solkusten, nära havet (700 meter från stranden) och är omgiven av en utbredd kanarisk tallskog och typisk medelhavsskog. Chaparrals golfklubb erbjuder golfare vad varje spelare är ute efter: en oförglömlig upplevelse. Det är den enda golfbanan på Solkusten med 6 par 5, 6 par 4 och 6 par 3. Den är inte alltför lång (5800 meter) och har omväxlande hål som passar spelare på alla nivåer. Det är en utmanande bana som kräver både skicklighet och precision och den erbjuder utmärkta greener under hela året.

Mijas Golf Club

På fem minuters bilresa från Fuengirola hittar du en av de mest populära golfbanorna på Costa del Sol. Designad av den berömda Robert Trent Jones Senior består Mijas Golf av två fantastiska banor - Los Lagos och Los Olivos. Los Lagos var den första banan som byggdes 1974 följd av Los Olivos år 1984. Båda banorna var utformade med Robert Trent Jones personliga designfilosofi “Difficult par, Easy bogey” i åtanke. Den största skillnaden mellan Olivos och Lagos är de trädkantade böljande fairways som du hittar på Los Olivos jämfört med Los Lagos-banan, som är mycket mer öppen men med spridda sjöar och sandbunkrar. Los Lagos: 18 hål, par 71, längd 6 007 m. Los Olivos: 18 hål, par 71, längd 5 578 m.

Golf Torrequebrada

Golf Torrequebrada i Benalmádena på Spaniens Costa del Sol, öppnade 1976. Banan är designad av José "Pepe" Gancedo som sedan dess har designat många golfbanor i Spanien, resten av Europa och i USA. Ett unikt drag är variationen i fairway design vilket gör det viktigt att välja rätt klubba för varje slag. Här kan man testa sin skicklighet på varje hål oavsett handikapp. Greenerna är anmärkningsvärda för sin storlek och hastighet. Strategiskt placerade sjöar och bunkrar blir en utmaning men en intressant sådan. Det finns över 100 sorters buskar och träd längs Torrequebrada's fairways och varje hål har som bakgrund det blå Medelhavet och bergen. 18 hål, par 72, längd 5 763 m.

Priser 2018

Ingår:

Bokade starttider efter era önskemål

Vägbeskrivningar med karta

Tillägg:

  • Enkelrum kr. 1 750:-
  • Junior svit kr. 1 700:- per rum
  • Dryckespaket ”Soft All Inclusive” (mellan kl. 17:00 – 24:00) kr. 200:- per person/dag

Övrig information:

1 person är gratis med 7 betalande gäster

Karta